Kauden viimeinen pelireissu

Leidit kohtasivat viimeisellä vieraspelireissullaan sarjakakkosen Oulunsalon Vasaman sekä ensimmäistä vuotta sarjassa pelaavan Oulu Lippo 2.

Lauantaina Leidit starttasivat eri puolilta Suomea ja tapasivat toisensa Oulunsalon kentällä. Alkulämppä saatiin vedettyä hyvissä keleissä, pienen ukkosen saattelemana, mutta juuri ennen pelin alkua alkoi rankkasade ja ottelun alku myöhästyi. Leidit pääsivät aloittamaan pelin sisävuorolla ja rakensivat heti kaksi juoksua. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan menivät 4-2 johtoon. Toisessa vuoroparissaan Leidit jäivät kokonaan ilman juoksuja ja kun kotijoukkue teki kaksi juoksua lisää, näkyi taululla lukemat 6-2. Loppu jakson aikana Leidien juoksutehtailu yskähteli, eikä Leidit onnistuneet lainkaan juoksujen teossa. Kotijoukkue tehtaili kahdessa viimeisessä vuoroparissa vielä neljä juoksua lisää, ja voittivat koko jakson lopulta 10-2.

Toisella jaksolla juoksuiloittelua ei nähty koko jakson aikana. Kahden ensimmäisen vuoroparin aikana nähtiin yksi juoksu kotijoukkueen toimesta. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue sai sisäpeliään rullaamaan paremmin ja tekivät kolme juoksua lisää. Kun Leidit eivät onnistuneet lopuissa sisävuoroissaan avaamaan juoksutiliään, jouduimme toteamaan kotijoukkueen voittaneen jakson lukemin 4-0 ja koko ottelun 2-0. Piristävää jaksolla oli, että Leidit pystyivät haastamaan kotijoukkuetta ulkopelillisesti aika ajoin ja kotijoukkuekaan ei saanut tilanteita helpolla tehtyä. Valitettavasti sisäpeli edelleen yskähteli...

Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut):

Katja 0/0, Maria 0/1, Armi 0/1, Jutta 0/0, Hanna 1/0, Eira 1/0, Assi 0/0, Taina 0/0, Jasmin 0/0, Anne 0/0 ja Heidi 0/0.

Hyvin nukutun yön jälkeen Leidit matkasivat Niittyaron kentälle vastassaan Oulun Lippo 2. Edellisenä iltana suunniteltiin pelikuviot kuntoon ja pienillä muutoksilla lähdettiin haastamaan kotijoukkuetta. Pelistä tulikin varsinainen juoksuiloittelu ja juoksuja nähtiin pelin aikana peräti 53! Lisäksi peli venyi supervuoropariin, joten peli oli erittäin katsojaystävällistä. Iso kiitos myös kannustusjoukkioihin liittyneet oman seuramme junnut!!

Peli alkoi Leidien osalta ulkovuorolla ja ulkopeli olikin pitävää, sillä vastustaja sai aikaiseksi vain yhden juoksun. Kotijoukkue onnistui myös hyvin ensimmäisessä ulkovuorossa ja Leidit onnistuivat kerran juoksun teossa. Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet saivat sisäpeliään paremmin auki; ensin kotijoukkue tehtaili tauluun seitsemän juoksua lisää ja myös Leidit lisäsivät juoksusarakkeeseensa viisi juoksua. Toisen vuoroparin jälkeen tilanne siis jo 8-6 kotijoukkueelle. Kolmannessa vuoroparissa joukkueet jatkoivat siitä mihin toisessa vuoroparissa jäivät; kotijoukkue iski tauluun kahdeksan juoksua lisää, Leidit vain neljä ja tilanne oli jo 16-10 ennen viimeistä vuoroparia. Viimeisessä vuoroparissaan Leidien ulkopeli parani ja kotijoukkue pidettiin nollilla. Leidit pääsivät aloittamaan viimeisen sisävuoronsa kärjestä ja ensimmäisen kavennusjuoksun tehtailivat Armi ja Heidi. Lisäjuoksuja saatiin odottaa aina Assin lyöntivuoroon asti, jolloin Assi iski pallon kolmosluukusta läpi ja kiersi kunnarin, lisäksi Hanna viiletti edessä kotipesän turviin. Tilanne tässä vaiheessa 16-13. Kun Maria vielä kotiutti Assin, oli tilanne jo kutkuttava 16-14. Valitettavasti Leidien hurja kiri ei riittänyt, vaan lopulta jakso päättyi näihin lukemiin.

Toisella jaksolla Leidit paransivat peliään huomattavasti. Ensimmäisessä sisävuorossa juoksuiloittelut aloitti Maria kunnarillaan ja kun Katja kirmasi edessä kotipesään, syntyi tällä lyönnillä kaksi juoksua. Samassa sisävuorossa Leidit tehtailivat vielä kaksi juoksua lisää. Kotijoukkue onnistui tekemään kolme juoksua. Toisessa vuoroparissa molempien joukkueiden ulkopelit olivat pitäviä, eikä vuoroparissa nähty juoksuakaan. Kolmannessa vuoroparissa Leidien juoksutehtailut jatkuivat taas; Katja pääsi kentälle Marian edelle ja Maria onnistui jälleen lyömään läpi ja kiersi kunnarin. Koko vuoroparissa Leidit tehtailivat yhteensä seitsemän juoksua ja kun kotijoukkue ei onnistunut juoksujen teossa, oli tilanne Leideille 3-11. Viimeisessä vuoroparissa Leidit edelleen jatkoivat juoksuiloitteluaan kuuden juoksun verran; tässä vuoroparissa Maria teki hattutempun ja kiersi illan kolmannen kunnarinsa. Kotijoukkue onnistui lisäämään juoksutiliään kahdella juoksulla, mutta tämä ei riittänyt jaksovoittoona, jonka Leidit ottivat itselleen lukemin 5-17.

Tähän mennessä ottelua oli pelattu jo lähes kolme tuntia ja vielä oli edessä supervuoropari. Leidit aloittivat sen sisältä; vuoro alkoi hieman yskähdellen, mutta Leidit onnistuivat kuitenkin tekemään juoksun, kun Heidi löi Jutan kotiin. Kotijoukkue ei saanut sisäpelissään aikaiseksi juoksuakaan, joten Leidit voittivat superin juoksuin 0-1 ja lopulta koko ottelun 1-2.