Raporttia Suomensarjan menneestä kevätkierroksesta ja juttua tulevasta

27.6.2014

Rovaniemeläisten alkukausi meni lievästi ilmaistuna penkin alle kevätkierroksella miesten Suomensarjassa; Kauden ensimmäisistä kuudesta pelistä tarttui mukaan ainoastaan yksi piste ja viimeisistä neljästä pelistä ei ole tarttunut yhtään pisteitä. Tämä ei missään nimessä tyydytä, mutta katseet on käännetty jo tulevaan loppukauteen.

Kovin odotuksin kauteen 2014 lähteneen Napa-pesiksen alkukausi oli todella vaikea, kauden avausviikonlopun jälkeen se hävisi Oululle, Iille, Muhokselle ja Sotkamolle eikä saanut peleistä saalistettua ainuttakaan pistettä. Peli takkusi sekä ulko- että sisäpelissä monien erinäisten syiden vuoksi. Ulkopelipaikoissa oli suurtakin vaihtuvuutta peleissä, sekaan mahtui loukkaantumisia, armeijakiireitä ja työkiireitä eikä käytännössä yhdessäkään pelissä ole vielä ollut kaikkia miehiä reservistä käytössä, mikä on toki hyvin ymmärrettävää. Mutta kuten vanha sanonta sanoo; "Mennyttä ei voi muuttaa, mutta tulevaisuuteen voi vaikuttaa." Kautta on vielä jäljellä 10 peliä, eli 30 pistettä on tarjolla ja kaikki on vielä auki hyvinkin tasaisessa pohjoislohkossa eli menneestä on otettu oppi talteen ja katseet on jo Rovaniemeläisleirissä käännetty alkavaan loppukauteen.

Miehet palaavat tositoimiin juhannustauon jälkeen jo heti tänään kotipelillä Kiimingin Urheilijoita vastaan Korkalovaaran pallokentällä kello 15.00 ja tarjolla on jälleen kolme sarjapistettä! Alkukaudesta ammennettu oppi on käytetty harjoituksissa hyväksi, ja niitä asioita on tehty mitkä ovat olleen kompastuskiviä, eli lupa on odottaa parempaa! Napapesis saa myös käyttöönsä kokopäiväisesti reserviin astuneen vikkeläkinttuisen Ville Tervosen joka kuuluu joukkueen runkopelaajiin ja tuo kaivattua tasaisuutta ja laajuutta miehistöön niin ulko- kuin sisäpeliin. Kylänmiesten puheiden mukaan myös joukkueen konkareihin kuuluva ikinuori "one more year" Veli-Pekka Still täräytti juhannustauolla kennoihin nuoruusvuosien lukemat, eli mitä vain voi tapahtua! Loppukaudella myös kuitenkin rivit myös harvenevat osalti, Antti Juotasniemi sekä Valtteri Tervonen astuvat heinäkuun alussa armeijan palvelukseen mikä sekoittaa hieman loppukauden kokoonpanoa.

Nyt jokainen Rovaniemeläinen sankoin joukoin kannustamaan Napapesis kauden avausvoittoon Kiimigistä kello 15.00! Matti Nykäsen sanoin; "Jokainen tsäänssi on mahdollisuus."

Ps. Käykää katsomassa, mitä miehet tekivät juhannuksena alla olevasta linkistä!

https://www.facebook.com/photo.php?v=670758013000089&set=vb.312415898834304&type=2&theater