Puheenjohtajan tervehdys

8.2.2015

 

Tervehdys pesäpalloväki!

Ensimmäisenä kiitän luottamuksesta valinnastani seuran puheenjohtajaksi. Samalla kiitän omasta puolestani edellistä puheenjohtajaa Veli-Pekka Stilliä tekemästään työstä seuramme hyväksi. Uskon että tähän kiitokseen yhtyy myös seuramme jäsenet.

Niille jotka eivät minua tunne niin voin tunnustaa että minulla ei ole minkäänlaista pesäpallo taustaa, joten tietämykseni itse pesäpallosta on vajanaista.

Tulin mukaan poikieni mukana ja he ovat kurssittaneet iskää pesiksessä. Toki nyt tiedän jo jotain pesäpallosta. Toivon että voin omalta osaltani olla edesauttamassa Napa-Pesiksen kehittymistä. Kukaan ei pysty tekemään asioita yksin, joten toivon että keskustelisimme asioista avoimesti ja kehittäisimme toimintaa yhdessä.

Tiedän että jokaisella pyörii mielessä jokin kehittämisidea, tuokaa ne esille.

Kaikkiahan ei voi toteuttaa mutta aina löytyy joku hyvä idea jota kannattaa jalostaa.

Oltuani reilun pari vuotta seurassamme aivan rivijäsenenä, ovat asiat vielä hieman  " hakusessaan ", mutta pienen kertauksen ja konsultaation kautta pääsen kyllä taas kartalle asioista.

Paljon uusia asioita on tapahtunut seurassamme viime aikoina.  Merkittävimpänä mainittakoon naisten joukkueen perustaminen. Suuret kiitokset niille henkilöille, joiden ansiosta joukkue saatiin kasaan. Uskon että naisten joukkueen myötä junioritoimintaan tulee myös lisää tyttöjä ja muutenkin uutta "vipinää" seuran toimintaan.

Miesten puolella maakuntasarjan joukkue on erinomainen asia. Maakuntasarjan joukkueessa pääsee testaamaan nuorempia pelaajia ylempään sarjaan. Juniorien puolella homma menee entiseen malliin ja siellä tehdään arvokasta työtä saattamalla nuoria lajin pariin.

Junioritoiminta onkin asia, johon meidän tulee panostaa vielä voimakkaammin.

Ohessa on hieman infoa uuden hallituksen kokouksesta ja muista asioista.

Hallitus

Hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksen 5.2.2015.

Hallitukseen kuuluvat:

Soili Lehtinen (vpj), Jukka Hartikainen, Ilkka Satta ja Mika Vierelä.

Hallituksen varajäseninä ovat Tomi Partanen ja Veli-Pekka Still.

Hallituksen ulkopuolelta valittiin sihteeriksi Eira Vikajärvi ja rahastonhoitajaksi Seija Kupila, joka hoitaa myös seuramme kirjanpidon.

Hallituksen yhteystiedot löytyvät seuramme kotisivulta. Mikäli hallitukselle on terveisiä, lähettäkää niitä sähköpostilla allekirjoittaneelle.

Jäsenmaksut

Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksuksi 30 € / jäsen. Jäsenmaksujen maksusta on lähtenyt sähköpostilla viesti kaikille jäsenille joiden osoitteet ovat rekisterissämme. Asiasta tiedotetaan myös harjoitusten yhteydessä.

Toivomme että kaikki maksavat jäsenmaksunsa ja hankkivat myös lisää jäseniä seuraamme.

Varmistakaa että yhteystietonne on ajan tasalla. Ilmoittakaa muutoksista / lisäyksistä välittömästi sihteerillemme Eiralle.

Joukkueet

Hallitus teki kokouksessaan päätöksen että joukkueet ja joukkueiden kokoonpano kaudelle 2015 on ilmoitettava kirjallisesti hallitukselle 15.3.2015 mennessä. Samalla on tarvittavat pelaajasopimukset oltava allekirjoitettuna.

Joukkueenjohtajat

Valmentajat kartoittavat joukkueenjohtajia. Tähän asiaan tarvitaankin jäsentemme aktiivisuutta. Jokainen jota kiinnostaa joukkueenjohtajan pesti niin ilmoittakaa siitä allekirjoittaneelle tai kyseisen joukkueen valmentajalle. Ennen sarjaan ilmoittamista joukkueilla on oltava joukkueenjohtajat nimettynä.  Lehtisen Soile on luvannut neuvoa ja ohjeistaa tarvittaessa uusia ja vanhoja joukkueenjohtajia tehtävässä. Ottakaa asian tiimoilta yhteyttä Soileen. Asiasta järjestetään informaatiotilaisuus 18.3.2015. Tarkempi kelloaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Joukkueiden budjetit

Hallitus teki kokouksessaan päätöksen, että jokainen joukkue tekee perutellun budjetin kaudelle 2015 ja ilmoittaa sen kirjallisesti hallitukselle. Budjetin yhteydessä on myös ilmoitettava miten joukkue on ajatellut suorittaa varainkeruuta. Laadittujen budjettien perusteella määritellään pelaajakohtainen kausimaksu.

Joukkueiden tilit

Hallituksessa keskusteltiin mahdollisista tilien avauksesta jokaiselle joukkueelle. Näin jokainen joukkue voisi selvemmin kohdentaa varainkeruusta ja kausimaksuista saamansa varat joukkueelle. Kyseiseltä tililtä myös maksettaisiin joukkueen kulut. Keskusteltiin myös siitä että varainkeruusta tulevista tuloista tuloutettaisiin aina seuralle 20 %. Seurallahan on myös yleiskuluja. Tästä asiasta hallitus toivoisi jäseniltä mielipiteitä. Tavasta miten edetään asian suhteen, hallitus tekee päätöksen tulevissa kokouksissaan.

Seuran kotisivut

Seuran kotisivut on päätetty uusia. Soile on laittanutkin jo hankkeen käyntiin ja ensimmäinen Maipin Anun tekemä ehdotus sivuista on jo olemassa. Todettiin, että se vaatii vielä "hienosäätöä". Soile jatkaa hanketta.

Kotisivujen päivitys

Kotisivujen päivitys on seurallamme ollut, sanoisinko ihan "retuperällä". Tähän on saatava pikainen parannus. Hommaan pitää saada vastuuhenkilö, joka osaa ja ottaa oikeasti vastuun hommasta. Tiedän että seurassamme on sellaisia henkilöitä, joille moinen homma on ihan simppeli juttu.

OLETKO SINÄ ETSIMÄMME VASTUUHENKILÖ ?  - ilmoittaudu pikaisesti seuran puheenjohtajalle-

Kotisivuthan on meidän seuran julkisivu!

Koulutukset

Seurallamme on akuutti tarve kouluttaa tuomareita ja kirjureita. Hallituksen kokouksessa sain tiedon, että seurassamme on henkilöitä joilta koulutus onnistuu. Tämä oli hieno uutinen!

Tulemme järjestämään tuomari- ja kirjurikoulutusta kevään aikana. Ilmoitamme koulutusten ajasta ja paikasta myöhemmin.

Tervetuloa mukaan pesäpallotoimintaan, toivon runsasta osanottoa Kirjuri- ja Tuomarikoulutuksiin.

Tulevat tapahtumat

Seuramme on yhtenä järjestäjänä Mad About Snow- talvitapahtumassa joka järjestetään Korkalovaaran pallokentällä 21.2.2015. Tapahtumassa pelataan mm. umpihankipesiksen MM-tittelistä. Ilmoittautumiset tapahtumaan ja lisäinfoa tapahtumasta on seuramme kotisivulla. Seuramme puolesta hommaa luotsaa Vellu.

Tapahtumaan tarvitaan myös talkooväkeä, joten joukolla ilmoittautuman Vellulle.

Tehtäviä löytyy hauskan talvitapahtuman lomassa kaikille!

Tulevat hankkeet

Isona hankkeena seurallamme on tulevana kautena saada kunnon katsomo pesäpallokentälle.

Vellu on touhuillut ansiokkaasti homman kimpussa. Kaupungilta olemme saaneet 4000 euron avustuksen hankkeeseen. Näillä rahoilla ostetaan vanhan jäähallin katsomorunkoja. Tämä on kuitenkin vasta hankkeen alkuvirittelyä. Kuulutankin kaikkia teitä jäseniä aktivoitumaan ja käyttämään kaikkia suhteitanne, että saisimme sponsoreita hankkeelle. Rahaa hankkeeseen uppoaa vielä moninkertaisesti mitä kaupungilta olemme saaneet. Mikäli jäsenistössämme on henkilöitä, joilla on kontakteja kaupungin suuntaan, niin ilmoittakaa niistä. Tulemme suurella todennäköisyydellä häiritsemään vielä kaupunkia asian tiimoilta.

Totesimme kenttähankkeen yhteydessä, että joukkovoimalla ja yhteistyöllä saimme mahdottoman mahdolliseksi. Se oli koko seuramme jäseniltä erinomainen näyttö siitä, mitä joukkovoimalla voidaan saada aikaan!

Pesiskoulut ja koulukäynnit

Seuran suunnitelmissa on järjestämään kesän aikana lapsille ja aikuisille pesiskoulut. Järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan käyntejä kouluilla. Käynneillä pyrimme pääsemään liikuntatunneille, jossa tuomme pesistä ja seuraamme esille.

Näillä toimilla pyrimme saamaan junioreita mukaan pesäpalloharrastukseen.

Naisten joukkueen yksi pelaajista on lupautunut kesätöihin seuraamme, Hänen palkkaamiseen olemme saaneet pienen avustuksen.

Pesiskouluihin ja koulukäynteihin tarvitsemme myös vetäjiä - joten kaikki joukolla mukaan!

Terveisin

Aulis Tervonen

puheenjohtaja

puh. 040 759 8445

aulis.tervonen@op.fi