Miesten joukkueen runko säilyy

4.1.2015

Jori Heikkinen

Tykkylumi painaa koivun oksia alaspäin, aurinko pilkistää lumisten latvojen välistä maalaten postikorttimaisen kauniin maiseman napapiirille. Napa-Pesiksen suomensarja joukkueen valmistautuminen kesään 2015 on täydessä vauhdissa. Nettitoimittajamme pakkasi nauhurin sekä pakasteesta viimeiset joulutortut mukaan ja potkutteli pakkaslumen narskuessa jalkain alla tekemään vuoden ensimmäistä haastattelua.

Tällä kertaa haastattelun kohteeksi pääsi joukkueen pelaajavalmentaja V-P Still.

T: Noniin, pitkästä aikaa taas ollaan saman pöydän ääressä.  Kuulin, että teillä on tulossa joukkueeseen joitakin muutoksia?
S: Taitaa edellisestä kahvittelusta olla jo useampi vuosi. .. Näin on, tietolähteesi tuntuvat olevan hyvin perillä joukkueen asioista. Viimeiset pari vuotta lähes muuttumattomana säilynyt pelaajapakkamme kokee tulevalle kaudelle muutaman muutoksen, mutta suurimmaksi osaksi runko kuitenkin säilyy lähes samana.

Tällä hetkellä ainut varma menetys on Anssi Korhosen siirtyminen Kuopioon. Kolmen pelaajan eli Ville Tervosen, Niko Laukkasen ja Atte Minkkisen kohdalla kevät näyttää missä päin Suomea pojat kesällä pelaavat. Valmennuksen kannalta ajateltuna toivon totta kai, että heidän tilanne ratkeaisi mahdollisimman pian, jotta pääsisimme rauhassa rakentamaan ulkopelin palaset ja sisäpeliroolit kohdalleen kesää varten. Tulopuolella on kaksi uutta pelaajaa, Sameli Säynäjäkangas ja Janne Koski.

T: Korhosen rooli on joukkueessa ollut viime kausina iso. Löytyykö isoihin (muistaakseni tyylikkäisiin mustiin) piikkareihin täyttäjää?
S: Kyllä varmasti. Näyttää siltä, että pienisuuri mies Oskari Satta on valtaamassa Korhosen roolia niin sisä- kuin ulkopelissä. Sillä erotuksella, että kakkospuolella ei ehkä enää nähdä samanlaisia Turhapuromaisia kiinniottoja kuin aikaisempina vuosina.

T: Vanhat starat siis jatkavat täydellä panostuksella?
S: Kyllä. Esimerkiksi Latvalan Kaitsun polvi on saatu kuntoon ja Niskavaaran Junnu pelasi viime kaudella uransa parhaimpia kausia, joten siltä osin pullat ovat hyvin uunissa. Nuorten osalta taas tilanne on se,  että  useampi pelaaja pelasi viime kaudella elämänsä ensimmäiset suomensarjan pelit,  joten siltä osin heillä on helppo lähteä tulevaan kauteen, kun tietävät mitä pelaaminen sarjassa edellyttää. 

T: Voitko jo tässä vaiheessa harjoituskautta sanoa, ketkä ovat kesällä liekeissä?
S: Tässä on vielä viisi kuukautta sarjakauden alkuun, joten vielä on aikaista sanoa. Mutta jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, on joukkue taas entistä nopeampi.

Jos vaan pelaajapakka säilyy terveenä, niin peli kulkee. Esimerkiksi Heikkisen Jorin ja Saarijärven Harrin läpimurto kaatui viime kesänä loukkaantumiseen jo alkukaudesta, joten jos he saavat täysipainoisen kauden pelattua, voi heiltä odottaa hyviä otteita. Samoin monella muulla pelimiehellä oli viime kesä todella rikkonainen. Joten kuka tahansa saattaa nousta joukkueen liideriksi.

T: Heikkisen käsi kestää siis treenaamisen?
S: Kyllä. Mies on täydessä iskussa!

T: Onko joukkueeseen tulossa vielä uusia pelaajia?
S: Jos toiveita saa esittää, niin yksi vikkeläkinttuinen etukentällä viihtyvä pelimies toisi leveyttä pelaajapakkaan…  mutta katsotaan mitä kevät tuo tullessaan...


T: Katsotaan. Sanohan joukkueelle terveiset. Silloin kun he vähiten sitä odottavat, tulen tekemään haastattelua! Ja kiitokset kahvista.
S: Olepas hyvä, kiitos tortuista!

 

Napa-Pesis miehet Suomensarja 2015 pelaajatilanne:

Aapo Ahonen
Juho Autio
Jori Heikkinen
Antti Juotasniemi
Janne Koski
Kai Latvala
Juhani Niskavaara
Harri Saarijärvi
Oskari Satta
Veli-Pekka Still
Sameli Säynäjäkangas
Teemu Palovaara
Tomi Partanen
Valtteri Tervonen
 

Harri Saarijärvi
Anssi Korhonen
Oskari Satta