Miesten avauspeleistä jäi pelkkä luu käteen

20.5.2014

Miehet avasivat kauden heti "etelänreissulla" tuplapeleillä Ylivieskaa ja Pattijokea vastaan. Viikonlopusta kotiintuomisiksi jäi kuitenkin vain yksi piste Ylivieskaa vastaan pelatusta pelistä, ja Pattijokea vastaan käteen jäi pelkkää kokemusta.

Ylivieska - Rovaniemi 2-1 (8-9, 7-6, 1-0)

Miesten kausi starttasi erittäin hyvin; Ylivieskaa vastaan ensimmäinen jakso kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Rovaniemelle 8-9. Koko ensimmäisen jakson kuva oli se, että molemmat joukkueet löivät tasaisesti juoksuja joka vuoropariin, eikä kumpikaan joukkueista päässyt kunnolla karkumatkalle tai hallitsemaan peliä. Juoksut syntyivät pääosin molemmille joukkueille räpylävirheistä, mutta mahtui sekaan myös hyviäkin lyöntejä.

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin jakso. Joukkueet löivät jälleen tasaisesti juoksuja, ja jakso ratkaistiin vasta viimeisessä vuorossa, kun Ylivieska johti jaksoa 7-6 kun Rovaniemeläiset astelivat tasoittavalleen, tässä kuitenkaan juoksua saamatta joten siirryttiin supervuoropariin.

Supervuoroparissa Rovaniemi ei saanut sisäpelissään juoksuja aikaiseksi yrityksistään huolimatta, jolloin ratkaisun avaimet siirtyivät Ylivieskalle. Ylivieska onnistui rakentamaan ykköskärjellään tilanteen päälle ja saivat miehen juoksutettua kotiin asti, ja voittaen pelin 2-1 (8-9, 7-6, 1-0). Vierasjoukkueesta palkinnot pokkasivat hyvin lyönyt Anssi Korhonen ja sisäpelissä pirteitä otteita esittänyt Ville Tervonen.

Toisella jaksolla peli keskeytyi 20minuutiksi harmittavan onnettomuuden vuoksi. Näpynhaussa Ylivieskan hyvin pelannut lukkari Jari Ylipahkala törmäsi Juho Aution kanssa ja Ylipahkala jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan. Toivotaan ettei Ylipahkalalle sattunut mitään vakavempaa, ja pääsee pian jälleen pelaamaan Rovaniemeläisten puolesta!

Pattijoki - Rovaniemi 2-0 (15-0, 5-1)

Kauden toinen peli heti seuraavana päivänä Pattijokea vastaan ei startannut valoisasti Rovaniemeläisten kannalta. Pattijoki löi heti ensimmäiseen vuoropariin luun kurkkuun ja otti pelin hallinnan itselleen läpilyönneillä ja vapaataivalilla. Ensimmäinen jakso oli erittäin rumaa katseltavaa Pattijoen voittaessa jakson suvereenisti 15-0. Rovaniemi ei saanut sisäpelissään oikein mitään aikaiseksi ja ulkopelissä lukkarin tontilla aloittanut Valtteri Tervonen epäonnistui pahasti syötön kiertäessä lautasta pahemman kerran. Tilalle vaihdettu Oskari Satta paikkasi hyvin ja voi olla tyytyväinen omaan peliinsä ulkona.

Toiselle jaksolle Rovaniemeläiset saivat pienen ryhtiliikkeen tehtyä ulkopelin osalta, mutta sisäpeli takkusi edelleen pahasti. Pattijoki teki tarvittavat juoksut jaksovoittoon 5-1, Rovaniemeläisten ainokaisessa arkkitehteina olivat Kai Latvala ja Ville Tervonen. Ottelun parhaina palkittiin Rovaniemeläisistä jälleen pirteästi esiintynyt Ville Tervonen ja ulko- ja sisäpelissä vahvoja esityksiä näyttänyt Jori Heikkinen.