WoVon lentistytöt pesiskouluun

10.5.2016

Maanantaina 9.5. Korkalovaaran Pallokentällä raikui iloinen meteli, kun noin 30 puna-asuista tyttöä kannusti toisiaan. Tällä kertaa kyseessä oli lentopalloseura Woman Volleyn junnujoukkueet, jotka ottivat tuntumaa hieman pienempään palloon.

Lentopallo ja pesäpalloliitto ovat pyörittäneet jo useamman vuoden Yhteiset Pallot hanketta, joka tähtää lasten liikuntamäärän kasvattamiseen ja harjoitusten monipuolisuuteen.

Myös Napa-Pesis ja Woman Volley urheiluseuroina ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään 3-6 -vuotiaiden palloleikkikoulun muodossa. Aikaisemminkin on yksittäiset joukkueet käyneet pesistä kokeilemassa kesän aikana, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun koko ryhmä tulee mukaan pesiskouluun, kertoo pesiskoulun vetäjä V-P Still.

Tämä on ehdottomasti positiivinen juttu. Napa-Pesiksen junnuissa olemme tehneet lisäksi yhteistyötä esimerkiksi yleisurheilu- ja jääkiekkoseurojen kanssa, jotta välttyisimme päällekkäisyyksiltä ja liikkuminen olisi monipuolista. Lentopallo ja pesäpallo sopivat vielä erityisen hyvin yhteen, kun toinen on niin sanotusti kesä ja toinen talvilaji sekä muutenkin lajissa tarvittavat taidot ovat monelta osilta hyvin samansuuntaisia. Ainakin ensimmäisen kerran perusteella voin sanoa, että lentopallotytöt olivat myös nopeita oppimaan!