NaPa-Simo 29.5.

Naiset jatkoivat pisteiden keruuta kotipelissä Simon Kiriä vastaan. Peli oli tiukkaa alusta loppuun asti, mutta lopulta Kiri vei pidemmän korren supervuoroparissa ja peli päättyi 1-2 Kirille.

 

Leidit olivat selkeästi ensimmäisen jakson alun aivan unessa. Ensimmäisessä ulkovuorossa annoimme Simolle yhteensä 6 juoksua; ulkopeli oli seisovaa ja kunnon liikettä ei ollut. Leidit kuitenkin luottivat tekemiseensä ja tulivat tasoihin kahden ensimmäisen sisävuoron aikana. Toisen tasoittavan jälkeen tilanne oli kutkuttava 6-6, kun Leidien ulkopelikin alkoi toimia. Kolmannen vuoroparin ajan molempien joukkueiden ulkopelit toimivat, eikä vuoroparissa nähty lainkaan juoksuja. Ratkaisua haettiin siis viimeisessä vuoroparissa. Simo sai lyöntipelinsä rullaamaan paremmin ja vei vuoroparin juoksuin 1-3 ja koko jakson 7-9. Jakson parasta antia oli ehdottomasti Leidien hieno nousu 0-6 tilanteesta tasoihin, ilman pieniä virheitä sekä ulko- että sisäpelissä jaksovoittokin olisi saattanut olla lähellä.

Toinen jakso oli myös tasaista vääntöä. Ensimmäisessä vuoroparissa ei juoksua nähty ollenkaan ja koko jakson ajan Leidien ulkopeli oli jälleen rautaa. Toisessa vuoroparissa leidien sisäpelikin aukesi ja tuloksena oli neljä juoksua. Simo yritti vielä kahdessa viimeisessä vuorossa pyristellä leidien mukana ja saivat aikaan kolme juoksua. Kun leidit vielä viimeisessä vuorossa tekivät kaksi juoksua, koko jakso päättyi leideille 6-3! Jälleen olimme varmistaneet pisteen itsellemme.

Tauolla ennen supervuoroparia leidit olivat hyvässä hengessä ja lähdimme ensimmäiseksi ulos taistelemaan vielä toisesta pisteestä. Alku vaikutti lupaavalta, mutta valitettavasti painetilanteessa pallo karkasi kotipesän yli ja heiton aikana Simon kaksi pelaaja ehtivät kotipesään. Leidit eivät luovuttaneet, vaan kärki toimi hienosti ja järjestivät takatilanteen, josta yritimme juoksua, mutta yritys tuotti ensimmäisen palon. Lopulta Eikalla oli ajolähtötilanne päällä ja hän kotiutti Anun kotipesään. Pelin viimeinen ajolähdössä tapahtui paljon kummallisia asioita. Lyöjämme löi kopin ja etenijä kolmoselta paloi kotipesään, samaan aikaan ykkösellä ollut etenijä irtosi ykköseltä ja yritti tuplahaavaa kakkoselta. Tilanteesta tällä kertaa kaksi paloa ja peli päättyi supervuoroparissa 1-2 Simolle ja koko ottelu samoin lukemin.

Jälleen kerran leidit nukkuivat ensimmäisen jakson alun, mikä on aiemminkin ollut akilleen kantapää. Vastustajalle on annettu paljon etumatkaa, mikä on osittain vaikuttanut sisäpeliin. Mahtava asia on joukkueen yhteishenki, jonka ansiosta olemme nousseet pahoistakin soista tasoihin vastustajan kanssa; näin kävi tänäänkin. Vielä ei aivan puhtimme riittäneet nappaamaan Simosta voittoa, mutta peli oli jälleen tiukkaa niin kuin kaikki pelit, joita olemme Simoa vastaan tällä kaudella pelanneet (sekä harjoitus- että sarjapelit). Toisella jaksolla pelimme rullasi paremmin ja saimme jälleen pisteitä. Leidit ovat siis tähän mennessä jokaisessa ottelussaan saaneet vähintään pisteen, mikä on loistava suoritus uudelta joukkueelta, joka on vasta yhden talven harjoitellut yhdessä! Tästä jatkamme matkaa kohti sunnuntain Iin peliä, jossa jälleen pyrimme kartuttamaan pistesaldoa.

Ottelun tilastot (lyödyt/tuodut):

Juulia 2/2, Anu 0/2, Maria 0/3, Heidi 1+5/2, Henna 0/1, Eira 2/2, Assi 1/0, Hanna 1/2, Iina 1/0, Tarja 1/0, Virpi 0/0 ja Taina 0/0