NaPa-OsVa 23.5.

Napaleidit kohtasivat ensimmäisessä kotipelissään Oulunsalon Vasaman joukkueen. Tiukkojen käänteiden jälkeen Leidit joutuivat toteamaan OsVan tällä kertaa paremmaksi supervuoron jälkeen.

Pelin alkaessa sade vaikutti molempien joukkueiden sisäpeliin ja kahden ensimmäisen vuoroparin aikana nähtiin vain yksi juoksu OsVan toimesta. Kolmannessa vuoroparissa Leidien sisäpeli oli edelleen tukkoista, mutta OsVa sai lyöntipeliään auki ja teki vuorossa 5 juoksua. Lopulta viimeisessä sisävuorossa oli Leidienkin vuoro onnistua juoksun teossa, kun jokerilyöjämme Tarja kotiutti Juulian. Vuoroparin aikana leidit saivat vietyään lyöntivuoroaan loppuun asti taistellen, että saisivat vielä toisen juoksun aikaseksi. Valitettavasti lyönnit nousivat monilla kopiksi ja toisen juoksun hakeminen jäi jokereiden Tainan ja Marian varaan. Taina pääsi hyvällä lyönnillään ykköselle ja Maria saatteli hänet kahdella ensimmäisellä lyönnillä kolmoselle asti. Tällä kertaa viimeinen lyönti ei aivan riittänyt ja Taina paloi kotipesään. Leidit kokivat siis kauden ensimmäisen jakso tappionsa lopulta juoksuin 1-7.

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta selkeää hermoilua, joka saattoi johtua ensimmäisestä kotipelistä. Tauon aikana tehtiin muutamia vaihdoksia sisä- ja ulkopeliin.

Toisella jaksolla Leidit terästäytyivät. Ensimmäisessä vuorossa Heidi löi kakkostilanteessa läpi ja Anu hyödynsi vikkeliä jalkojaan juosten kotipesän turvaan. OsVa vastasi omalla sisävuorollaan kolmella juoksulla, mutta tästä eivät leidit hätkähtäneet, vaan löivät seuraavassa sisävuorossaan 6 juoksua mainiolla lyönneillä, nousten 1-3 tappioasemasta 7-3 johtoon. Tämä leidien vuoro takasi kotijoukkueelle pisteen ja jakso päättyikin leidien voittoon 8-6.

Etenimme heti toisessa pelissämme supervuoropariin, joka oli tiukkaa vääntöä. Tällä kertaa leidien ruuti ei ollut aivan kuivaa, vaan OsVa sai palot aikaan. OsVan ulkovuorossa, leidit saivat nopeasti kaksi paloa tauluun, mutta lopulta OsVan numero 5 Elina Ronkainen kotiutti Jenna Laulajaisen komealla kakkosjatkeen sivalluksellaan.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin hyvin lautasen äärellä pelannut Hanna sekä Juulia, joka pelasi vahvan ottelun etenijänä. Juulialla sujui myös ulkopeli kakkosvahdin tontilla, jossa hän pelasti kotijoukkueen takaiskuilta useamman kerran pelin aikana. Lisäksi Tarja pelasi loistavan pelin tykkilyöjänämme lyöden kolmasosan juoksuistamme.

Kaiken kaikkiaan pelissä oli paljon hyviä asioita, saimme sisäpeliämme rullaamaan, harhaheittoja ei tullut, sekä emme antaneet vastustajalle puhtaita välilyöntejä. Kehitettävää löytyy ensisijaisesti ulkopelistä, joka oli paikka paikon erittäin tukkoista. Kun leidit saavat rentoutta mailanvarteen, vastustaja saa tehdä paljon töitä joukkueen pysäyttämiseksi.